کرمکده | کرم خاکی و ورمی کمپوست

بانک اطلاعات در رابطه با کرم خاکی و ورمی کمپوست

کرمکده | کرم خاکی و ورمی کمپوست

بانک اطلاعات در رابطه با کرم خاکی و ورمی کمپوست

برای شروع تولید ورمی کمپوست در منزل چکار کنیم؟

برای شروع تولید ورمی کمپوست در منزل چکار کنیم؟

تولید ورمی کمپوست در خانه - ورمی کمپوست در منزل

پرورش کرم خاکی در خانه - پرورش کرم خاکی در منزل


شروع تولید ورمی کمپوست در منزل بسیار راحت می باشد. برای شروع کار متناسب با نوع منزل مسکونی و امکانات و فضای فیزیکی ان روشهای ساده وجود دارد. در هر حال مراحل زیر برای شروع کار با یک جعبه به شرح زیر انجام می شود :

- یک عدد جعبه پلاستیکی به ابعاد ۴۰*۶۰*۳۰ و یا جعبه از جنس یونولیت(جا یخی) تهیه نمود و پائین جعبه را به منظور خروج شیرابه به قطر یک سانیمتر با  دلر برقی سوراخ نمائید. شیلنگی نیز همانند آنچه در شکل می بینید داخل سوراخ نمود تا شیرابه به راحتی از جعبه خارج شود و در داخل ظرفی که در زیر آن می گذاریم بریزد.

- مقدار ۲۰ کیلو گرم( یک کیسه) کود گاوی نیمه پوسیده از گلفروشی ها تهیه نموده و در داخل جعبه بریزید.

- به منظور شستشوی کود(به منظور خروج اوره آن و کاهش  پ هاش) جعبه را دو بار با آب پر نموده و بگذاری آب آن خارج شود.

- مقدار ۵۰۰ عدد کرم خاکی از گونه ایزینیا فوئیتیدا را که با بستر قبلی مخلوط می باشد داخل جعبه و در داخل توده قرار دهید.

- آبپاشی منظم روزانه یکبار به میزان یک لیتر در هر روز( ترجیحا به صورت مه پاش) را فراموش نکنید.

- بعد از یکماه بیش از ۳۰ درصد حجم کود گاوی شما تبدیل به ورمی کمپوست گردیده و کرم ها نیز به طور کامل استقرار یافته اند. اکنون شما می توانید به آنها ضایعات تره باری و یا پسماند خانگی بدهید.

- سعی شود زباله ها بیش از نیاز کرم ها نباشد. چرا که  باعث کپک زدن و یا ترشیدن مواد غذایی گردیده و علاوه بر بوی نامطبوع  باعث جمع شدن سایر حشرات در اطراف جعبه می گردد که مخل آسایش شما می گردد.

- کرم ها انواع مواد زاید بجز گوشت و مواد پروتئینی - سنگ - پلاستیک و شیشه سایر مواد را به راحتی می خورند.

- البته برخی از خوردنی ها را نیز علاقه کمتری داشته و به برخی از مواد از جمله پوست خربزه و هندوانهُ پوست موز علاقه وافری دارند.

- پوست مرکبات یا استفاده نگردد و یا کم استفاده شود زیر علاوه بر اینکه استفاده زیاد آن محیط زیست کرم ها را اسیدی می نماید باعث ترش شدن وجذب حشرات می شود.

- غذاهای داده شده به کرم ها می بایست خرد گردیده و در روی بستر پخش شود و یا در صورت عدم خرد کردن آنها موارد را در روی بستر پهن نمائید.

- در صورت امکان روی جعبه را با هدف جلوگیری از ورود نور به روی بستر با پارچه مشکی رنگ بپوشانید تا کرم ها در زیر پارچه با آرامش حرکت کنند.

- پارچه را نیز مرتب خیس نمائید تا کرم ها در زیر آن رطوبت لازم جهت تنفس و فعالیت را داشته باشند.

- بعد از گذشت سه ماه تمام مواد داخل جعبه به ورمی کمپوست تبدیل گردیده و شما باید ۲ کار را انجام دهید. ۱- کرم ها را جدا کرده و جعبه جدید درست کنید و کرم های داخل جعبه قبلی را به حداقل ۳ جعبه با همان مشخصات افزایش دهید. ۲- جعبه فاقد مواد غذایی برای کرم ها می باشد و محیط مناسبی برای ادامه زندگی آنها نیست. لذا بایستی مرتبا به  آنها غذا بدهید. در غیر اینصورت رشد و تکثیر آنها کاهش یافته کرم ها لاغر و کوچک می شوند و حتی تعداد آنها کاهش می یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد